Editorial de la nostra revista Som Solidaris editada al maig de 2011 pel Rubimón.
“A les darreres setmanes hem viscut moments molt importants a nivell social. Per una banda el fenomen 15-M i, seguidament, les eleccions municipals amb especial atenció a la nostra ciutat.
Tots som conscient del tipus de canvi que amb unes eleccions municipals poden sorgir, des de Rubí Solidari, estem especialment preocupats perquè els darrers anys la gestió de l'actual consistori de la nostra ciutat ha deixat molt que desitjar. És aquí on trobem que el moviment 15-M es troba en línia amb les nostres reivindicacions a nivell de la solidaritat i cooperació internacional, i amb moltes de les reivindicacions que es fan.
Els indignats reclamen un canvi al sistema democràtic per fer més transparent i participativa la gestió de la política local, autonòmica, estatal i fins i tot a nivell europeu i mundial. Compartim la preocupació pel poder econòmic que no fa més que créixer per sobre de les persones a tots els nivells de la societat, ja sigui quan parlem de serveis socials (ajuts a les famílies amb menys recursos, plans d'acollida, serveis d'educació i sanitat públics per a tothom) com quan parlem de desenvolupament econòmic de les ciutats (creixement no basat en la especulació immobiliària, gestió participativa dels recursos econòmics, transparència econòmica).
Però no oblidem que aquest creixement del poder econòmic per sobre del poder de les persones és, si no l'únic element, el que provoca les grans fractures socials que generen els espais que avui dia anomenem països del nord i països del sud.La política dels poderosos ha arribat a convertir la solidaritat i la cooperació internacional en un negoci, bé per la creació d'un Deute Extern que afavoreix els governants de països empobrits i condemna la seva població, o bé per mirar cap a una altra banda amb interesso de tercers països ric que entren en joc, com poden ser les accions dels EEUU a l'Amèrica Llatina, o bé qua en govern de l'estat espanyol és capaç de dir obertament que s'ha de vetllar pels interessos econòmics amb el Marroc dies després de que mig món veiés el sagnant desallotjament del campament de la dignitat sahrauí de Al Aiun. I això ho fan amb el vot d'aquells que ens diem poble i que som a aquells que ens representen i és per això, i per molts altres motius, que sentim com nostre aquest moviment.
En la nostra ànima com a entitat local dedica a la solidaritat i la cooperació internacional, donem suport i desitgem que aquesta reacció de la població jove i no tant jove, no es quedi en una data als diaris. Ens encoratgem a que aquesta indignació, aquestes reivindicacions i necessitats de canviar el funcionament de la política segueixi endavant i que assoleixi objectius que no només canviïn tendències a nivell local, si no que mica en mica, puguem arribar als estaments més elevats de la societat.
El poder del poble resideix en les persones. La solidaritat global resideix en l'acció local
Rubí Solidari.
Maig de 2011″