Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

XVIII Curs Cooperació i Solidaritat Internacional Dificultats de Mobilitat en un Món de Fronteres (22,23 i 24 de Novembre 2019)

Formulari d’Inscripció

DIFICULTATS DE MOBILITAT EN UN MÓN DE FRONTERES,

Abordarem els temes:

Perquè hem de parlar de racisme;  el context del racisme quotidià i claus antiracistes dirigides a persones blanques.

Polítiques europees d’immigració i asil, el dret a migrar, la situació del mediterrani, les polítiques dels estats europeus i la manca de vies legals i segures.

Refugiats climàtics, una realitat en augment.

Necropolítica de les fronteres, frontera sud: perspectiva  general  i externalització de les fronteres europees al Sahel.

El sistema d’acollida espanyol i com expliquem les migracions, per finalment plantejar-nos si som terra d’acollida, tot debatent  del model de societat que volem.

En síntesis l’objectiu del curs és aproximar-nos a les migracions des del punt de vista del dret a moure’s, així com d’arribar (i viure) en el país de destí i la vulneració de drets en aquest procés. Per això creiem que és imprescindible parlar de diferents temes: polítiques migratòries europees, racisme, el paper dels mitjans de comunicació i què entenem per “integració” (si és que aquest ha de  ser el terme adequat).

 

El curs es gratuït, però cal inscriure-us nom, telefono i correu electrònic a les adreces següents, info@rubisolidari.org, telefono 935888643,  @RubiSolidari, facebook  i també a través del formulari d’Inscripció

Ens agradaria molt poder comptar amb la teva assistència, així mateix t’agrairem que en poguessis fer-ne difusió als teus amics i coneguts.

 

Rubí Solidari

 

 

%d bloggers like this: