Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

MAI MÉS ENLLOC CONTRA NINGÚ: NI RACISME, NI FEIXISME, NI XENOFÒBIA.

| 0 comments

logo-rsMAI MÉS ENLLOC CONTRA NINGÚ: NI RACISME, NI FEIXISME, NI XENOFÒBIA.

PELS DRETS I LLIBERTATS.    PER UNA UNIÓ EUROPEA ACOLLIDORA.

 

La crisis migratòria al Mediterrani ha deixat al descobert les limitacions estructurals de les polítiques socials i emigratòries de la UE i en concret dels països que la conformen.

Si bé donem recolzament a l’acollida de l’actual onada d’exiliats, creiem que s’està perdent una oportunitat perquè la UE respongui a la necessitat de trobar el equilibri adient en la seva política migratòria i sigui capaç de deixar clar de que l’emigració pot ser millor gestionada actuant conjuntament per tots els actors de la UE. Aquestes limitacions estructurals comporten que avui la Unió Europea es plantegi deportar la majoria dels 400.000 immigrants que han arribat en el que portem d’any, els principals afectats seran els immigrants “econòmics” procedents de països africans que no seran considerats “refugiats”, a més, milers de peticions d’asil de ciutadans procedents de Síria, Líbia o l’Afganistan també podrien ser rebutjats, d’acord amb el pla que està elaborant la UE.

El pla inclou la creació d’una nova agència europea de fronteres, Frontex, creada expressament per fer front a la “immigració irregular” i accelerar els plans de detenció i deportació. “Encara que els països membres tindran una responsabilitat directa per prendre les mesures adequades i facilitar els recursos, Frontex exercirà una tasca de suport per facilitar i organitzar les operacions de retorn”. La proposta inclouria la revisió de milers de peticions d’asil concedides en els últims anys, així com les missions militars navals al Mediterrani.

És evident que amb totes aquestes mesures preses no anem en el camí de resoldre les causes profundes de l’emigració, les guerres, la venta d’armes, les persecucions, l’explotació del recursos naturals, la pobresa i el canvi climàtic. Causes en que els països rics hi tenim molta responsabilitat i que si no canviem és fa difícil propiciar la millora de la situació.

Per tot això es necessari:

–        Denunciar aquesta política de expulsió que planteja la UE.

–        Demanar la seva anulació.

–        Proporcionar seguretat jurídica a aquestes persones als països en que es trobin, com a forma de normalització                                                      ciutadana.

–        Derogar les lleis discriminatòries com la d’estrangeria i els efectes segregacionistes que se’n deriven.

–       Combatre activament els discursos i practiques feixistes i racistes que estigmatitzen i criminalitzen els i les                                     estrangeres,essencialment els més pobres.

–        Que els governs facilitin l’accés als drets civils i polítics, i no persegueixin la pobresa.

–        Demanar el tancament dels CIE

–       Treballar perque es produeixin canvis profunds en les relacions entre els països

 

A ningú li agrada emigrar si viu en una societat pacifica i organitzada, amb una cultura incloent i una economia al servei dels interessos generals de la població, això és en el que la UE pot col·laborar amb aquestes persones, evitant que siguin expulsats per la pobresa, les crisis econòmiques, les guerres i persecucions religioses i ètniques que han viscut en molts casos als seus països.     Rubí Solidari

Rubí, 15, d’octubre de 2015

 

C/Orso, 2 08191 Rubí info@rubisolidari.org www.rubisolidari.org

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: