Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

KAO CHIMIGRAF FA UNA DONACIO AL PROJECTE ALFARUBI

” El projecte AlfaRubí, adscrit a Rubí Solidari, a rebut de Kao Chimigraf la donació de tres ordinadors, una impressora i 529 euros, una part dels quals han sigut recol·lectats entre els treballadors.  L’empresa també s’ha ofert en participar en alguns dels cursos fent sessions de formació sobre com fer un currículum i com preparar una entrevista laboral.  

Els ordinadors s’han ubicat en una saleta del CRAC i, a part de per la formació de llengua, també els farem servir per introduir en informàtica bàsica i per ensenyar i aprendre a fer gestions i tràmits on-line. D’altra banda, estarem molt contents de que també es puguin utilitzar per altres finalitats socials i solidaries que necessitin en el CRAC. 

Estem agraïts d’aquesta col·laboració de Kao Chimigraf i els seus treballadors i esperem que sigui fructífera i tingui continuïtat. “

ALFARUBÍ aquest projecte que ja té un recorregut històric (es va iniciar el 2015); que des de fa un parell d’anys forma part de Rubí Solidari i que aquest curs ha agafat una nova embranzida ( i un nou nom: abans ens anomenàvem voluntàries per la llengua).

Tots nosaltres: Rubí Solidari-ALFARUBI (persones voluntàries i persones usuàries del projecte) estem contents i agraïts ja que aquestes ajudes ens permetrà seguir amb ànims renovats i també realitzar algunes sortides culturals que feia temps que teníem ganes d’incorporar a les activitats del grup.

Per els qui no ens coneixeu, els objectius d’ALFARUBÍ són dotar de les eines lingüístiques necessàries les persones nouvingudes que ho necessitin, per tal que puguin relacionar-se sense problemes, exercir els seus drets de ciutadania i potenciar al màxim les seves capacitats individuals, cobrint així algunes necessitats i demandes de flexibilitat que, actualment, les ofertes oficials no cobreixen. Al mateix temps que, els cursos, es constitueixen com un espai d’intercanvi cultural, de convivència i de relacions personals.  Podríem desglossar-los d’aquesta manera:

Àmbit educatiu

  • Formació bàsica en llengua castellana
  • Formació bàsica en llengua catalana
  • Capacitació informàtica bàsica

Àmbit cultural

  • L’intercanvi cultural s’aplica de forma transversal en totes les activitats del dia a dia de la tasca educativa. S’adapten les lliçons del curs a parlar dels països d’origen de l’alumnat, de la seva cuina, tradicions i festes, realitat social i costums en general. De forma recíproca, es va explicant com funciona la nostra societat, els costums, temes culturals i laborals. Per aconseguir-ho s’utilitzen textos de lectura, cançons, contes populars, refranys i la conversa entre l’alumnat i el professorat.

Àmbit comunitari

  • El fet de coincidir en el mateix projecte persones de diversos orígens fomenta el bon veïnatge per sí mateix. La pròpia dinàmica dels cursos fa compartir tasques i objectius, i porta a un coneixement mutu que en altres terrenys és molt més difícil que es doni. Les sortides culturals també faciliten la convivència i les relacions interpersonals. AlfaRubí és el lloc on es poden informar a vegades d’esdeveniments cívics, i així implicar-se en qualsevol moviment ciutadà si ho desitgen (temes d’estrangeria, acollida migrants, habitatge …)

Visió de gènere

  • És sabut que en algunes de les cultures d’origen les dones tenen un rol dedicat exclusivament a la família, i surten poc de casa per a fer activitats externes. AlfaRubí els facilita un entorn amable on sentir-se còmodes mentre aprenen, i poden sentir que dediquen un temps a elles mateixes, és a dir, a empoderar-se.

Si esteu interessats en formar part d’aquest projecte, ja sigui com a persones usuaries o voluntàries, podeu dirigir-vos a info@rubisolidari.com o a CRAC C/Sant Joan 1, Rubí.


Comments are closed.

%d bloggers like this: