Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Som Solidaris 17 de Febrer de 2014

| 0 comments

Amigues i amics.

Aquí teniu l’editorial i el programa de ràdio que es va emetre el passat 17 de febrer 2014 a Ràdio Rubí. Ens va visitar Irene Zarza, companya i amiga de Rubí Solidari que ha estat un any a RD Congo i ens porta informació de primera mà per donar-nos una imatge d’algunes realitats d’aquest país. Us ho expliquem a aquest enllaç

Som Solidaris 17/02/2014

 

Editorial:

El món està plé de bones intencions, i ho celebrem. Però el moviment, diuen, es demostra caminant i, avui per avui, comença a fer molta mandra posar-se en marxa.

Diem això perquè un any més tornem a tenir molt bones intencions des del departament de Cooperació i Solidaritat de Rubí, però començar a caminar sense tenir en compte perquè estavem aturats, potser no és més que una forma de dir sense paraules que acabarem anant al mateix lloc on hi erem.

Aquest any torna a estar ple de promeses de treball, estem molt contents, és el que volem perquè això significa que ens beneficiarem tots, però les eines no hi són, eines que fa ja uns quants anys que trobem a faltar però que, diuen, durant aquest any anirem tenint. El que passa és que mentres que tenim que construir aquestes eines, o el que realmente volem dir, bases de projectes cooperació, bases del consell, bases per a emergències, aquest any treballarem sense elles.

Què impacients que sou! Ens poden dir, però la qüestió no és tenir més o menys paciencia, la qüestió és que les intencions que ens explicaven l’altre dia al plenari, no sortia enlloc el treballar en aquestes eines que tanta falta ens fan.

No ens queda res més que tornar a ser pacients, tornar a pensar que aquest any sí, que aquest any podrem callar i deixar de demanar dignitat per la cooperació que es fa des de Rubí.

I parlant de caminar, avui parlarem amb la Irene Zarza que si no ho va fer caminant si que es va haver de moure per arribar fins a l’Àfrica per poder seguir de prop les eleccions a la República Democràtica del Congo. Avui la tenim aquí per a que ens expliqui què ha succeit i ens apropi una mica més a una realitat que no veiem però que passar per les nostres mans cada dia en forma de teconlogia als nostres móvils.

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: