Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Som Solidaris (Ràdio Rubí) 20 de Gener 2014

Amigues i amics

Aquí teniu l’editorial i l’enllaç del programa de ràdio emés en directe el passat 20 de gener 2014 a www.radiorubi.fm (99.7fm).

Ens va visitar l’Alba Gómez, una de les nostres brigadistes 2013 que, juntament amb la Purificació Barceló, ha passat per Nicaragua i en aquest programa ens explica la seva experiència.

També parlem amb Xavier Pons Ràfols, vicepresident de l’Associació per a les Nacions Unides i amb Lorena Cobas, responsable d’emergènces d’Unicef, per parlar de la situació de guerra a Síria i de la situació dels infants d’aques país. (informació sobre les campanyes d’emergències a www.unicef.es)

Som Solidaris 20/01/2014

Editorial 20/01/2014

A l’editorial del programa d’avui se’ns fa molt difícil no parlar de l’actualitat de la nostra entitat, o millor dit, d’una gran part del col·lectiu local que fem solidaritat i cooperació internacional. Som els primers als que ens interessa que tota la maquinària administrativa funcioni i som part responsable d’ajudar a que així sigui. És important apuntar aquest detall, no som professionals, som voluntaris que fem i desfem el que calgui per poder dur a terme allò que ens diuen que hem de presentar per poder portar a bon port els projectes. No direm que mai no hem fet res malament, això seria mentir-nos a nosaltres mateixos, però el que sempre hem fet, es fer allò que ens han demanat des de l’administració. Avui tot això és molt més difícil quan ens trobem que aquesta administració sembla cega, muda i sorda, perquè ha deixat de funcionar, només s’ha dedicat a fer tasques internes, aquelles que, sense cap mena de dubte, s’han de fer. Però fora estem les entitats que hem de posar cara i ulls als recursos del 0,7%, uns recursos que surten de les rubinenques i els rubinencs per ajudar a que persones d’arreu del món puguin aspirar a drets universals que aquí, que encara estem a temps de no perdre’ls, no trobem a faltar. Però nosaltres sols no podem fer-ho perquè aquesta tasca es comuna entre entitats i administració, si una no fa la seva tasca, l’altra no pot continuar. I això provoca desafecció a casa i incertesa a fora. Se’ns fa molt difícil estar en contra i no al costat de l’administració, però el silenci mai ha estat un bon amic excepte quan hi ha interessos particulars en ambdues parts per no denunciar una situació, i aquest no és el cas. També se’ns fa molt difícil explicar a fora que aquí, les coses no funcionen, que no ho entenem però que no hi ha voluntat per a que funcioni.

 Però avui tenim una gran oportunitat d’explicar com aquests recursos que surten de la nostra ciutat donen els seus fruits, avui ens visita l’Alba, la darrera brigadista de Rubí Solidari que ha estat un parell de mesos a Nicaragua,a on ha pogut visitar projectes recolzats per la ciutat de Rubí a través de Rubí Solidari, i d’altres projectes recolzats des d’altres contrades del món. Una persona que decideix viatjar per poder viure i conviure amb les persones de qui parlem aquí, per poder veure que l’esforç que fem aquí té una recompensa allà, una recompensa que, de ben segur, ens porten avui a l’estudi. També ens aproparem de nou a Síria, de la mà d’Unicef amb qui parlarem sobre la situació dels infants a un territori en guerra.

 Comerncem!

 

Altres enllaços d’interés

www.unicef.es

Consula Santa Cruz Barillas

 

Comments are closed.

%d bloggers like this: