Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Som Solidaris 17 de març de 2014

| 0 comments

Amics i amigues.

Aquí teniu l’editorial i el programa de ràdio que es va emetre ahir dia 17 en rigurós directe!

http://www.radiorubi.fm/index.php/som-solidaris/item/4436-rubi-solidari-170314

Programa on us anunciem que aquest dissabte 22 a les 17h al C Orso, 2 hi ha l’assemblea anual de Rubí Solidari, a on esteu tots i totes convidades, tant si sou sòcies com no.

Vàrem parlar sobre le projecte que Escola 25 de Setembre i Rubí Solidari encenten amb escola a Ocotal

També donem un cop d’ull de nou al Sàhara Occidental i la seva lluita pels drets humans.

EDITORIAL 17032014

Abans d’endinsar-nos en el contingut del programa d’avui, volem dir-vos que aquest proper dissabte a les 17h, al nostre local del Carrer Orso, num 2, farem l’assemblea anual de Rubí Solidari, on passarem revista al 2013 i donarem forma al 2014. Us convidem a participar, tant si sou sòcies o no. Necessitem mans i idees que ens facin avançar en l’objectiu d’una justícia global amb una tasca local que aquesta any celebra 20 anys d’existència. Hi ha molta feina a fer, però és necessari que hi hagi un col·lectiu amb ganes de treballar o recolzar aquest projecte. Es per això que us convidem a que passeu i digueu la vostra, tant a nivell crític com prepositiu, de segur que tots i totes sou benvingudes.

Avui tenim un programa molt especial per Rubí Solidari perquè després de, més o menys, un any de diverses col·laboracions amb l’escola del 25 de Setembre, ara sembla que hem donat una passa endavant: Avui us podrem explicar un projecte que l’escola va decidir portar endavant amb Nicaragua i a través de Rubí Solidari podran assolir el seu objectiu. Un objectiu que ja d’inici té l’èxit que es mereix per, entre d’altres, dos motius especials: primer de tot perquè estem parlant d’un projecte educatiu, és a dir, un projecte que donarà valor avui i eines per demà i segon, perquè en els dies que ens toca viure, hem de mirar molt cap a dins i cada cop més costa mirar cap enfora, això és molt important, perquè potser si deixem de lluitar per les justícies a nivell global, potser perdrem perspectiva en les nostres lluites locals. Aquesta iniciativa té aquests dos elements entre d’altres, el seu èxit està garantit, ara només falta que es posi en marxa i donar sentit a aquestes paraules.

Ens tornarem a traslladar al Sàhara Occidental, sempre tenim allà un ull i un tros del cor, ara amb motiu de la presentació del documental “República Àrab Democràtica Sahrauí: justícia sin guerra? Un documental dirigit per Josep Lluís  Penadés i que de la mà d’un dels seus protagonistes, en Yahia Mulay, ens porten una visió de com lluitar contra la opció de la guerra quan tothom et porta per aquest camí en la cerca dels teus drets.

 Selfie del programa X/3

Comerncem!

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: