Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Gran èxit de la Festa dels quinze anys de Rubí Solidari

Infants del casal Flor de Neu van passar pel taller de Castellers

Infants del casal Flor de Neu van passar pel taller de Castellers

passat dissabte va tenir lloc la festa del quinze anys de Rubí Solidari, durant tot el dia centenars de rubinencs i rubinenques van passar per la plaça Catalunya de la nostra ciutat per visitar les exposicions que sobre les activitats fetes en aquest quinze anys estaven exposades, caldria remarcar-ne dues, el d’un gran mapamundi a on es podien veure els 120 projectes que s’han recolzat en aquest anys a trenta països, l’altra exposició destacable eren les fotos de les diferents brigades al llarg d’aquest deu anys 1998 que va ser la primera fins al 2008 que va ser l’ultima, també va tenir molt èxit l’espai a on diferents organitzacions especialment llatinoamericanes expressaven l’agraïment a Rubí Solidari per la tasca feta.

Després de la cercavila de la geganta del barri del Pinar ja al migdia es va fer un brindis per els quinze anys amb la presencia d’Arcadi Oliveras, catedràtic d’economia mundial i president de Justícia i Pau que va dirigir unes paraules de reconeixement de la feina feta per Rubí Solidari. El president de la entitat, Josep M. Pijuan, va fer una intervenció recordant aquests quinze anys els aspectes que es consideren més importants i demanat que en el futur immediat Rubí sigui capdavantera en aconseguir el 0,7 per cent i més per a projectes de cooperació, que es reconegui la majoria d’edat a les entitats solidaries de la nostra ciutat, que eviti el tulelatge que impedeix creixer i la necessitat d’insistir en el treball de sensibilització envers la ciutadania rubinenca. Finalment la regidora Neus Muñoz que substituïa a l’alcaldessa Carme Garcia que a última hora es va excusar, va fer un reconeixement del treball realitzat per Rubí Solidari en el passat, en el present i encoratjant a continuar-ho fent en el futur, va concloure la seva intervenció fent un reconeixement a un seguit de persones d’aquesta entitat per la seva tasca en aquest quinze anys.

A la tarda va continuar la festa amb activitats infantils, contes, taller de Castellers amb la col·laboracio dels Castellers de Rubí, una xocolata fresca, preparada  amb productes de Comerç Just i contes per adults amb Xavi Demelo. La festa es va cloure amb una actuació de Hip Hop africa a càrrec de Gettho Youths, i la velada de rok made in Rubí a càrrec de la Jurassic Band.

Durant tot el dia Rubí Solidari va regalar unes begonyes amb la col·laboració de la Finca Font del Ferro.Josep Maria Pijuan i Arcadi Oliveres

Josep Maria Pijuan i Arcadi Oliveres

Comments are closed.

%d bloggers like this: