Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

10 anys invasió Iraq (28 febrer CRAC)

untitled

El proper dia 28 de febrer a les 19 h a el CRAC! volem intercanviar opinions i per veure què és el que podem tirar endavant tots plegats a la nostra ciutat.

El motiu…

El proper mes de març es commemora el 10è aniversari de la invasió i ocupació il·legals de l'Iraq per les tropes dels EUA i Regne Unit, i la resta països inclosos dintre de la Operació Llibertad Iraquíana.

Després de 10 anys la situació a l'Iraq continua sent desesperada ja que cap del objectius teòrics de la invasió i la ocupació s'han complert.

Des de Rubí Solidari volem que aquesta data no quedi en l'oblit.

Aquests deu anys d'ocupació han destruït l'Iraq com a país. Avui l'Iraq es caracteritza tant per la destrucció completa de tots els serveis públics -avui encara no es gaudeix de llum més que durant 6 hores al dia i hi ha una manca important d'aigua potable-, com per la violació sistemàtica de tots els aspectes dels drets humans, inclòs el dret a la vida.
Els drets humans continuen sent violats, l'aparell de seguretat de l'Iraq és una màquina de repressió i mort. A diari es donen casos de tortura i segrest d'infants i violacions de dones en centres de detenció. La pena de mort s'aplica regularment, es condemna a les persones sense un judici just: desenes de milers d'iraquians són detinguts arbitràriament tant en centres oficials com en centres secrets que existeixen per tot el país.
S'ha destruït, violentat i llençat al caos una cultura mil·lenaria i profundament arrelada, les violentes polítiques sectàries han amenaçat diàriament als iraquians, hi ha milions de desplaçats interns i altres que han fugit del país.

En aquestes últimes setmanes i seguint l'exemple dels pobles àrabs oprimits, els iraquians han sortit al carrer en manifestacions pacífiques demanant no només llibertat i dignitat, sinó fent reivindicacions de millora dels serveis públics bàsics -aigua, llum- així com la fi del sectarisme, de les tortures, i violacions als detinguts.

En aquest marc commemorarem el 10è aniversari, i per això voldríem comptar amb la reflexió de les persones que com tu, ara fa deu anys ens vàrem mobilitzar per evitar aquesta guerra que ja intuíem que portaria aquestes conseqüències.

order essay
Per organitzar un seguit d'actes a la ciutat ens trobarem al local del CRAC el proper dia 28 de febrer a les 19 h. per intercanviar opinions i per veure què és el que podem tirar endavant tots plegats a la nostra ciutat. 

765qwerty765

Comments are closed.

%d bloggers like this: