Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Mor Martha Adriana, amiga, Directora de l’INPRHU i exalcaldessa d’Ocotal

Aquest 23 de juliol ha mort a l’hospital Metropolità de Managua, Nicaragua, la Martha Adriana Peralta Paguaga, que va ser alcaldessa d’Ocotal del 1997 al 2001. Actualment era la directora de l’Institut de Promoció Humana (INPRHU) a Ocotal, contrapart de Rubí Solidari i col·laboradora en les brigades que s’organitzen cada any.
La Martha Adriana havia visitat en vàries ocasions la ciutat de Rubí i molts ciutadans i ciutadanes del municipi havien estat rebuts a la seva ciutat i a la seva llar. Des de molt jove, la Martha Adriana s’havia iniciat en el treball social, sent la Delegada del Institut Nicaragüenc de Serveis Socials i Benestar (INSSBI), nomenada el 1979 per la Revolució Sandinista. Posteriorment va desenvolupar la seva activitat com Alcaldessa de la ciutat, entre 1997 i 2001, i Directora del INPRHU, càrrec que ocupava en l’actualitat.
La sensibilitat de la Martha Adriana pel treball social i solidari la feia referent a la seva ciutat i en aquests àmbits desenvolupant un gran treball envers la pobresa els infants desprotegits, nens del carrer, mares solteres, i dones en general. A nivell solidari es va convertir en la interlocutora de la solidaritat amb Ocotal de països com Suècia, Alemanya i l’Estat Espanyol.
Dintre de l’Estat Espanyol i durant la seva etapa a l’Alcaldia d’Ocotal va fer florir la solidaritat amb organitzacions d’Astúries, el País Basc, Madrid, Navarra, Aragó, Balears, València, Anadalusia i Catalunya.
La seva mort deixarà un buit molt important a la solidaritat amb Nicaragua i en especial amb Ocotal que ens obligarà a tots els que l’estimàvem a fer un esforç superior per arribar a igualar el llistó que ella ens ha deixat.
Cap a Rubí Solidari, on l’estimàvem, ens tenia un gran reconeixement i nosaltres a ella. També a tota la tasca que realitzava i en aquest sentit voldríem concloure aquesta nota amb una frase que a ella li agradava molt dir “la solidaridad es la ternura de los pueblos”.
Rubí Solidari

Comments are closed.

%d bloggers like this: