Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Israel comet crims de guerra?

| 0 comments

Ens arriba, a través de l’entitat Haydée Santamaría, que més de 90 associacions de caire internacional (la majoria franceses), han presentat davant la Cort Penal Internacional una denúncia per crims de guerra contra Israel, per l’ofensiva a Gaza.

La denúncia, segons apareix publicat a Le Monde, es fa en base a l’article 8 del Tractat del Tribunal Penal Internacional, que defineix els crims de guerra com el fet de causar intencionadament grans sacrificis o d’atemptar la integritat física de les persones civils, i de causar destrucció de bens, sense la justificació d’una necessitat militar i efectuada a gra escala. Els crims de guerra NO es poden justificar per l’agressió rebuda.

També es tenen en compte altres dos elements: el caràcter desproporcionar de l’ofesiva (reconegut per alguns estats membre del Consell de Seguretat de la ONU); i la naturalesa dels atacs contra civils (els combatents morts són només una petita part de les víctimes, hi ha constància que gairebé la meitat dels mosrt són dones, infants i gent gran).

Si voleu més informació, podeu visitar:

Le Monde

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: