Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

El Marroc o el Sàhara Occidental?

Algunes entitats catalanes solidàries amb el poble sahrauí, han posat sobre la taula aquests dies com el Sáhara Occidental es considera de facto territori marroquí, tot i que encara està pendent (i ja fa massa anys) la normalització de la descolonització.

ACAPS Wilaya Alt Penedés ha publicat una carta al diari Avui de diumenge, que resum la qüestió. Us la passo.

  • El Sàhara Occidental i Barcelona
  • Barcelona celebrarà properament la fira SMAP-EXPO amb el patrocini de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i de l’associació IBN Batuta. En aquesta fira es pretén obrir canals de negoci turístics i immobiliaris en diferents zones de Marroc i “en províncies saharianes”.
  • El Sàhara Occidental està pendent del referèndum d’autodeterminació i està ocupat il·legalment pel Marroc. No hi ha cap resolució internacional que doni cap autoritat al Marroc sobre el territori ocupat. En aquests dies que tots els nostres governants exigeixen l’aplicació del dret internacional a Gaza, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona subvencionen un organisme a casa nostra perquè el vulneri. Per cert, no veiem la crueltat que s’està produint amb la població sahrauí perquè el Marroc no deixa entrar observadors internacionals ni periodistes al Sàhara Occidental. Però d’això, a Catalunya, sembla que no convé parlar-ne.
Si voleu més informació, podeu adreçar-vos a ACAPS Wilaya Alt Penedés.

Comments are closed.

%d bloggers like this: