Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

OBJECCIÓ FISCAL A LA DESPESA MILITAR

| 0 comments

OBJECCIÓ FISCAL A LA DESPESA MILITAR

Des de fa més de deu anys Rubí Solidari ve organitzant cada any una xerrada per informar la població sobre l’objecció fiscal a la despesa militar. D’aquesta activitat han sorgit a la nostra ciutat un seguit de persones, encara poques, que realitzen aquesta objecció, seguint la campanya que crea el SIOF, o  Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal, sota el lema “OBJECCIÓ FISCAL, DESARMA ELS TEUS IMPOSTOS”.

Aquest any una vegada més farem aquesta activitat a Rubí i serà el proper dia 11 de maig a les 19 h. a l’Ateneu Municipal del C. Xile 1 i 3 i Maria de Lluc, investigadora de del centre DELÀS d’investigació per la Pau, ens il·lustrarà sobre aquest tema i intentarà resoldre tots els dubtes que molts de nosaltres podem tenir.

 

L’OBJECCIÓ FISCAL AL MÓN

Des de fa anys, en estats com Alemanya, Països Baixos, Canadà, EUA, França, Itàlia, etc., s’organitzen campanyes d’objecció fiscal. El tipus de campanya depèn molt de les característiques del moviment pacifista de cada estat. En alguns l’objecció fiscal està orientada a la lluita antinuclear, en d’altres, en canvi, té un fons més antimilitarista. Així doncs, trobem campanyes que s’oposen a la instal·lació de míssils (Alemanya), campanyes relacionades amb projectes concrets del govern, com un camp de tir o construccions de submarins nuclears,  (França), campanyes contra un ventall ampli de projectes, com ara una base de míssils, (Itàlia); contra la política del govern dels EUA a l’Amèrica Central… I no només són diferents les finalitats de l’objecció fiscal, també ho són els procediments; tant es realitzen objeccions “de quota fixa” (Alemanya) com objeccions supeditades al percentatge destinat al Ministeri de Defensa (Itàlia)

 

QUÈ ÉS L’OBJECCIÓ FISCAL A LA DESPESA MILITAR?

És fer el pas de responsabilitzar-nos dels nostres diners i no permetre que es destinin a la despesa militar i a la guerra. I anar més enllà, destinant-los nosaltres a un projecte social que treballi per la pau de forma constructiva.

 

COM ES FA?

En la nostra declaració de la renda, destinant la part corresponent a la despesa militar o una quantitat simbòlica a un projecte social que escollim.

Aquest any la proposta de Rubí Solidari és que es destini a una ONG que treballi el tema tan tràgic dels refugiats.

 

QUI POT FER OBJECCIÓ FISCAL?

Qualsevol persona, treballador, aturat, estudiant… tant si la declaració et surt a pagar, retornar o a quota zero. També si la fas per mitjà d’una gestoria pots demanar que et gestionin la renda amb Objecció Fiscal.

 

QUINA QUANTITAT ES POT OBJECTAR?

Per simplicitat podem objectar la quantitat fixa o simbòlica de XXX€. També la podem fer proporcional a la nostra renda, en funció dels diversos càlculs de percentatge de despesa militar.

 

 

GUIA PRÀCTICA PER A FER OBJECCIÓ FISCAL

Fins que no comenci el període per lliurar la declaració de renda elaborada per un mateix no podem especificar quins són els passos concrets, però el que és molt important és NO ACCEPTAR L’ESBORRANY. En cas de fer-ho, la renda queda entregada i es perd l’oportunitat d’objectar a la despesa militar.

 

ENCARA TINC DUBTES…

Vine a la xerrada que organitza Rubí Solidari i que farà la Maria de Lluc, del Centre DELÀS per la investigació per la Pau, el dijous dia 11 de maig a les 19 h. a l’Ateneu Municipal de Rubí, C. Xile 1 i 3.

Aquest dia podrem  donar  respostes a les preguntes més freqüents per resoldre els teus dubtes.

Us informarà per trobar tot de materials útils entorn a la campanya d’Objecció Fiscal a la despesa militar:

Carta tipus al ministre d’hisenda

Informació encara més extensa 

Dubtes i preguntes freqüents

Recull d’informes sobre despesa militar a l’estat espanyol

 

Us hi esperem.

 

Rubí Solidari

Maig 2017

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: