Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

SÀHARA LLIURE AUTODETERMINACIÓ !

RUBÍ SOLIDARI vol mostrar la seva més enèrgica repulsa i «total rebuig cap al Govern espanyol» pel seu nou posicionament favorable a la proposta marroquina en el conflicte del Sàhara.

Per a RUBÍ SOLIDARI, aquest canvi d’actitud suposa l’abandó del dret internacional i la renúncia completa de l’Estat espanyol a les seves obligacions perquè, segons estableix l’ONU, Espanya continua sent la potència responsable del procés de descolonització començat en 1975 i encara no conclòs.

RUBÍ SOLIDARI qualifica l’acció de «nova traïció del Govern espanyol de Pedro Sánchez al poble sahrauí i als seus legítims representants com una puntada flagrant als drets humans». Però, també, com un incompliment amb els votants del PSOE «i el seu propi programa electoral de 2019, que reclamava el dret d’autodeterminació per als habitants del Sàhara.

Aquest nou posicionament és, inexplicablement, del tot contrari al que defensa aquest Govern per a Ucraïna. El fet que aquesta decisió hagi estat avançada públicament per mitjans marroquins posa en evidència la manera covarda d’actuar i la hipocresia d’un Govern que utilitza dues vares de mesurar i que cedeix davant el xantatge i la pressió del Marroc utilitzant als sahrauís, una vegada més, com a moneda de canvi».

Comments are closed.

%d bloggers like this: