Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Quants diners s’espolien a Àfrica cada any?

| 0 comments

 

 

 

Un estudi elaborat per 14 ONG britàniques ha quantificat la diferència entre les inversions i ajudes que rep Àfrica i els beneficis que s’extreuen d’aquest continent: els països africans perden 44.000 milions d’euros nets cada any. Les dades d’espoli tiren per terra la idea que occident ajuda Àfrica i posen de manifest que, en realitat, és ben al contrari.

Aquest treball, titulat Honest accounts? The true story of Africa’s billion dollar losses, exposa que entren 100.000 milions d’euros d’ajuda externa al continent africà, xifra que representa un 70% dels 144.000 milions d’euros que se n’extreuen.

Dels guanys que marxen de Àfrica a l’exterior, 34,7 milers de milions són beneficis de multinacionals, 26,5 milers de milions són resultat d’activitats il·lícites, 19,5 milers de milions estan relacionats amb la mitigació dels efectes del canvi climàtic, 19,1 milers de milions corresponen a reserves internacionals, 15,8 milers de milions es destinen al pagament de deutes, 12,8 milers de milions estan relacionats amb la tala il·legal, 8.000 milions corresponen a l’adaptació al canvi climàtic, 4,5 milers de milions s’estimen que costa la fugida de cervells, 2,3 milers de milions es vinculen a remeses externes i 1.300 milions s’obtenen amb la pesca il·legal.

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: