Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Campanya #VeniuJa

Adehrits a la campanya #VeniuJa

Què és #VeniuJa

#VeniuJa és una campanya amb l’objectiu que Espanya compleixi el seu compromís i aculli a 17.387 persones refugiades.

  • 20 J

    1.499 reassentades de Turquia, el Líban o Grècia que han d’arribar abans del 20 de julio de 2017.

  • 26 S

    15.888 reubicades d’Itàlia o Grècia que han d’arribar abans del 26 de setembre de 2017.

Malgrat les campanyes, mobilitzacions i del suport d’una gran part de la ciutadania, el Govern espanyol no està complint els seus compromisos i al maig de 2017 només havia acollit a un 7,5% dels refugiats.

Exigim que es respecti el Dret Internacional, els Drets Humans i els compromisos assumits. Una manera d’exigir-ho és mitjançant un comptador de temps amb compte enrere amb els dies, hores, minuts i segons que queden fins a la data final del 26 de setembre.

Totes les entitats, organitzacions i plataformes que es sumin a la iniciativa, comparteixen el comptador de temps com un element comú, i estan d’acord en exigir que es compleixi el compromís d’acollida del Govern Espanyol.

Fotografía: Pablo Tosco

Què és #VeniuJa?

#VeniuJa és una campanya que té com a objectiu que Espanya compleixi el seu compromís i aculli 17.387 persones refugiades.

I què farà #VeniuJa?

#VeniuJa es posa a disposició de totes les persones i entitats que treballen per aquest mateix objectiu. El recurs central és un comptador que diu quan temps queda fins al termini del compromís.

Què pretén #VeniuJa?

#VeniuJa pretén que aquest comptador estigui en totes les pàgines d’internet que ho vulguin, i que també estigui en els mitjans de comunicació, edificis públics, etc. per visibilitzar que les persones i organitzacions volem acollir i pressionar per a que es faci.

Només això?

Us sembla poc? Serà un element comú que estarà en accions i mobilitzacions, a tot arreu i de manera constant, i es convertirà probablement en una eina per exercir pressió.

A més, el web facilitarà una agenda d’actes relacionats i d’informació útil sobre la iniciativa.

#VeniuJa recollirà signatures o farà activitats?

No, #VeniuJa no recollirà signatures ni farà activitats. Les entitats que vulguin o ja estiguin recollint signatures poden usar el comptador, però #VeniuJa no recull signatures. Tampoc farà activitats, tot i que, si diverses organitzacions es posen d’acord per fer activitats i utilitzar el marcador seria perfecte.

Puc col·locar #VeniuJa al meu web al costat de les meves activitats i posar el meu logo al costat del de #VeniuJa?

Si. Pots i estarem encantats que ho facis.

#VeniuJa serà responsable dels actes o activitats en on sigui present?

No, els actes i activitats en els que el comptador estigui present seran organitzats per una o diverses entitats, i aquestes seran les responsables de cada acte. #VeniuJa només és un recurs, un element comú.

%d bloggers like this: