Rubí Solidari

Acció Local, Justícia Global

Desmilitaritzem l’educació

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és image-1024x512.png

CAMPANYA DE CENTRES EDUCATIUS OBJECTORS

La plataforma anima i emplaça els centres educatius a
evitar l’entrada dels cossos policials armats als
recintes i a les aules, i que les formacions i tallers que
fan aquests agents les duguin a terme altres persones
amb acreditació i expertesa i sense armes.

Desmilitaritzem l’Educació és una campanya en què hi participem més d’un centenar d’entitats i col·lectius, entre les quals nostre sindicat, la USTEC·STEs (IAC). Sota el lema “Les armes no eduquen, les armes maten” hem manifestat, any rere any, el nostre desacord en la progressiva militarització de determinats espais públics. El nostre objectiu ha estat i és impedir la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius, tant formals com no formals. És per això, que cada any ens hem manifestat als diferents Salons de l’Ensenyament en què l’exèrcit hi té presència perquè és considerat “una sortida educativa i laboral”.

Tot i haver-se aprovat la moció 55/XI el juliol del 2016, això ha seguit passant fins a dia d’avui.

Però la cosa no s’ha acabat aquí. En el context de pandèmia que vam començar a viure fa gairebé un any, lluny confiar en la responsabilitat de la ciutadania, augmentar els recursos sanitaris i potenciar les xarxes de suport que han sorgit arreu, l’Estat ha anat exercint una funció de control i d’instauració d’una disciplina que no fa sinó agreujar el malestar que sentim en un moment com l’actual.http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2020/12/10/la-militaritzacio-de-la-pandemia/embed/#?secret=Q7ql0g64f5

Ens reafirmem en la nostra postura en contra del militarisme i creiem que la sortida d’aquesta crisi ha de passar per posar les persones i la vida al centre invertint en educació , sanitat, dependència, cures, serveis socials, treball en condicions dignes, habitatge, cultura…

Per tot això, volem fer un pas més cap a una educació per una cultura de la pau i la no violència i, és per això, que ens adrecem a vosaltres per donar vos a conèixer la campanya que estem duent a terme: Centres Educatius Objectors.

Amb aquesta campanya pretenem seguir denunciant la presència de l’exèrcit en els espais educatius, així com la presència d’agents policials armats policia local o Mossos d’Esquadra que duen a terme activitats com, per exemple, “internet segura” o “educació viària”.

Qualsevol presència d’agents armats en centres educatius té una repercussió directa en l‘imaginari d’un alumnat en procés de desenvolupament educatiu, personal i en comunitat.

Considerant que es tracta d’activitats interessants per l’alumnat, instem al Departament d’Educació i altres institucions implicades per tal que, mitjançant un diàleg amb la comunitat educativa i la campanya Desmilitaritzem l‘Educació, aquestes activitats les realitzin altres persones o col·lectius experimentats, però en cap cas que formin part dels cossos de seguretat.

Trobareu tota la informació relativa a la campanya i al decàleg que us comprometreu a dur a terme com a centre objector al següent enllaç:http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/23/campanya-de-centres-educatius-objectors/embed/#?secret=d9hoMkb1dd

Us animem a parlar-ne als vostres claustres i consells escolars per tal de poder constituir una xarxa forta de centres objectors que treballin des de la pau i per a la pau.

Us hi podeu adherir al següent formulari:http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/22/adhesions-a-la-campanya-de-centres-educatius-objectors/embed/#?secret=3vESoqWp1U

#LesArmesNoEduquen #LesArmesNoCuren

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20200130_130351.jpg

CAMPANYA AMB EL SUPORT DE RUBÍ SOLIDARI

Comments are closed.

%d bloggers like this: